Saturday, 31 May 2008

Ganache, pâtisserie française, Sydney


Ganache tel/fax : 02 9967 2882
Pâtisserie française
85 Edinburgh road
Castlecrag
Sydney 2068
There is a little piece of France, in one of the slightly tucked away suburbs quintessential to the North Shore.
Coming from Northbridge, turn right at the top of the hill and you will arrive in the shopping village of Castlecrag.
Push open the door of Ganache and you will find yourself in a genuine French boulangerie-pâtisserie.The combined smells of bread, butter and chocolate will carry you, thousands kilometers away.
When Maeve O'Meara of Food Safari on SBS asked me about my favourite French address in Sydney, picturing the choux, croquembouches, mini fruit tarts, chocolate cakes and almond croissants, I whispered Ganache.
And of course, baguettes (for the baguettes lovers, they are not the sourdough variety but more the Parisian one), quiches, pies and a deli corner with shelves of jams and French pâtés, duck liver and duck confits.
C’est un petit coin de France dans une de ces jolies banlieues un peu cachées dont le North Shore a le secret.En venant de Northbridge, on tourne a droite en haut de la montée et on arrive dans la petite rue commerçante de Castlecrag. On pousse la porte de Ganache... et on se retrouve dans une authentique boulangerie-pâtisserie française L’odeur mêlée du pain, du beurre et du chocolat vous transporte à des milliers de kilomètres. Quand Maeve O Meara de Food Safari sur SBS me demanda de lui confier mon adresse française a Sydney, me rappelant les choux, les pièces montées (je préfère d’ailleurs le mot plus gourmand de croquembouche utilisé en Australie) les tartelettes aux fruits, les gâteaux au chocolat et les croissants aux amandes, je lui soufflai Ganache. Et bien sur il y a aussi les baguettes (pour les amateurs, elles ne sont pas du genre rustique mais plutôt du genre « urbain »), les quiches, les pies et quelques étagères épicerie avec confitures, pâtés, foie gras et confits de canard.

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