Saturday, 7 June 2008

French lunchbox in Sydney


Lunchbox
Hélène Canavan
Canavan Cookbooks
It is the start of the long week-end. That means a four-day week with only four lunch box duties. ouf!

Towards the end of the term, I seem to completely lack the inspiration and energy to perform yet another early morning lunch box duty for the children At that point I usually go back to Lunchbox, the book written in Australia by a French mum and 5 chefs. I like the easy recipes with a French twist (Baguette Parisienne, Couscous Tabbouleh, Clafoutis....) and particularly the philosophy behind the book which is to always offer fresh, healthy and nutritious food. The whole process is much smoother if you take just a few moments to plan your lunch box menus during the week-end. Bon appétit les enfants!

C'est le début du long week-end de trois jours. Ce qui veut dire une semaine de 4 jours et ce qui veut dire une corvée de lunchbox de moins. ouf!... Quand on arrive vers la fin du trimestre les idées et le courage commencent à vous manquer totalement pour préparer au petit matin les boîtes repas de nos chers écoliers. Dans ces moments là, je ressors le livre australien Lunchbox écrit par une maman française Hélène Canavan et cinq chefs de renom. J’aime bien les recettes (Baguette Parisienne, Taboule, Clafoutis...)et surtout la philosophie de toujours proposer des choses variées, équilibrées et fraîches. Tout va alors beaucoup mieux si on prend quelques instants le week-end pour planifier les menus lunch box de la semaine : Bon appétit les enfants !

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